TACEV tarafından 2 Ekim – 25 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 13 haftalık “Başlangıç Seviyesinde Robotik ve Kodlama” kursu, sertifika töreni ile sona erdi.
Mbot robot setleri ile uygulamalı olarak gerçekleştirilen kursa katılarak başarılı olan 24 öğrenci, “Başarı Sertifikası” ile ödüllendirildi.
5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik verilen derslerde, öğrencilerin; el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, algoritma mantığını anlamaları, analitik düşünce yeteneklerinin geliştirilmesi ve problem çözme kabiliyetlerinin artırılması hedeflendi.
Vakfın Kurumsal İletişim Sorumlusu İsmail Bakal, velilerin de katıldığı sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Vakfımız bünyesinde ilkini düzenlediğimiz Başlangıç Seviyesinde Robotik ve Kodlama kursumuzda üstün bir başarı elde ettik. Öğrencilerimizin derslerdeki heyecanı, konuya olan ilgileri ve yüksek motivasyonları bizleri de çok etkiledi. Her bir öğrencimiz ile, en az sizler kadar gurur duyuyoruz. Burada, ülkemizin parlak geleceğine katma değer katacak pırıl pırıl çocuklar yetişiyor” dedi.
TACEV olarak, öğrencilere ücretsiz Robotik ve Kodlama eğitiminin verileceği özel ve konsept bir atölye kurmayı planladıklarını ifade eden Bakal, “Öğrencilerimizin yüksek performansına ve neler yapabileceklerine şahit olduk. Bu da bizi, bu konudaki eğitimlerimizi hem daha geniş çevrelere yaymayı, hem de eğitimi daha ileri seviyeye çıkarmayı düşünmeye sevketti. Bu konunun fizibilite çalışmasını tamamladık ve en kısa sürede projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Bakal ayrıca, “Burada verilen eğitimin tek yönlü, yani insan ile makine arasında bir etkileşim olduğunu düşünmemek lazım. Robotik ve Kodlama deyince, kodlarla nesnelere hareket kazandırmak, onları hareket ettirmek akla geliyor. Bununla birlikte çocuklarımız burada esas olarak problem çözme usul ve mantığını öğreniyor. Bu ise hayatın her safhasını kapsıyor” dedi.
Kurs öğretmeni Hüseyin Bıyık ise “Bu grupta, blok tabanlı programlamada; algoritma mantığı, program oluşturma mantığı, komutlar hangi sıraya göre yazılır, komut nedir, robot üzerinde etkisi nedir, robotların çalışma usullerinden bahsettik. Her konuda da, basitten zora doğru kendimize has 5 derinlikte örnekler uyguladık. Ayrıca gerçek bir yarışma etabı üzerinde uygulamalar yaptık” ifadelerini kullandı.
Bundan sonra metin tabanlı kodlamaya başlayacaklarını belirten Bıyık, “Bir sonraki seviyede de, yine çocukların rahat anlayabilecekleri arayüzler kullanacağız. Öğrencilere 3D tasarım ve üretim mantığını da aktaracağız. Bu konuda onları geliştirmemiz lazım. Öne çıkan grupları, Türkiye çapında yarışmalara sokmayı hedefliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreni; yemek ikramının ardından sona erdi.
25.12.2019
Bir yanıt yazın